September 19, 2022

SHEQ Officer Vacancy

 

Over de hele wereld verbinden we het aanbod van en de vraag naar essentiële producten en grondstoffen. Energie waarmee mensen hun huizen kunnen verwarmen en de wereld rondreizen. Voedsel voor een veranderende planeet, grondstoffen en chemicaliën voor bedrijven. Producten die essentieel zijn voor het bestaan van mensen. Wij zorgen voor een veilige, efficiënte en schone opslag van al deze producten. De wereldwijde energietransitie, de groeiende wereldbevolking en alle nieuwe mogelijkheden van opkomende technologieën zijn belangrijke veranderingen waar wij ons als organisatie mee bezighouden. Spreekt deze internationale werkomgeving jou aan en beschik je over de juiste mindset en vaardigheden, reageer dan nu en kom ons Vopak Team versterken.

SHEQ Officer

Als SHEQ Officer verleen je advies en bijstand aan de organisatie met als doel een hoog beschermingsniveau voor mens en milieu na te streven. Je waakt over de naleving van het beleid binnen Vopak met respect voorde wettelijke voorschriften. Daarnaast tracht je om continu het SHEQ-beleid en –prestaties te verbeteren.

Jouw rol als SHEQ Officer

 • Je waakt over de naleving van wettelijke voorschriften inzake veiligheid en milieu.
 • Risicoanalyses uitvoeren voor het opsporen van risico’s en gevaren.
 • Je neemt actief deel aan het implementeren van de Vopak standaarden.
 • Je werkt mee aan risicostudies (HAZOP, TRA, …).
 • Je coördineert, houdt toezicht op en registreert alles omtrent saneringsprogramma’s.
 • Aanvragen van milieuvergunningen of ondersteuning hiervan.
 • Onderzoeken en rapporteren van (bijna-)ongevallen en incidenten.
 • Coachen van medewerkers in veiligheidsgedrag.

Je ontwikkeling

We bieden vele ontwikkelmogelijkheden binnen Vopak. We hebben trainingen om je qua vakgebied verder te ontwikkelen of meer op persoonlijke vaardigheden. Zo zijn er afhankelijk van je ambities en input mogelijkheden tot doorgroeien of specialiseren binnen een bepaalde tak binnen Vopak. Daarnaast bieden we je een volledige onboarding aan zodat jij een kickstart kan nemen bij Vopak.

Aanbod

We werken in een dynamische omgeving. We doen het voor elkaar, alles gebeurt in een leuke sfeer met veel collegialiteit. We spreken elkaar dus ook gewoon aan op een directe en professionele manier wanneer we met iets zitten. Zo weten we wat we aan elkaar hebben. Kortom, je werkt in een professionele omgeving samen met collega’s waarmee je ook plezier kan maken. Daarnaast krijg je een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en een pensioenplan.

Jouw kwaliteiten

Als SHEQ Officer ben je analytisch en probleemoplossend. Daarnaast kan je diplomatisch en verbaal sterk je boodschap overbrengen. Verder ben je stressbestendig en kan je omgaan met ad hoc issues. Je toont doorzettingsvermogen en veerkracht. Daarbovenop bezit je voldoende luistervaardigheden. Verder bezit je:

 • Een bachelor of master in een technische of chemische richting
 • Een getuigschrift Milieucoördinator Niveau A of B, Preventieadviseur Niveau 1 of 2, Veiligheidscoördinator Niveau A of B is een grote meerwaarde
 • Kennis van Nederlands en Engels

Herken je jezelf in dit profiel? Lees dan zeker verder!
Welkom bij Vopak

In onze sterke familiecultuur hebben we aandacht voor onze mensen, ook al zijn we inmiddels een grote globale organisatie. We kijken wat je kunt en geven je mooie kansen. Zo leer je je hele carrière, vaak ook van de mensen om je heen. Op zowel nationaal als internationaal hebben we interessante trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Als 400 jaar oud havenbedrijf houden we van aanpakken en zijn we direct.

Tijd voor actie

We horen graag van je! Solliciteer direct via de button bovenaan de vacature. Eerst nog een vraag? Neem contact op met kirsten.meys@vopak.com

 

For Online Apply Please Click at Apply Button